Вівторок, 27.06.2017, 21:39
Першотравенск 
Главная | Новости сайта | Регистрация | Вход
Меню сайта
Категории раздела
Новости города [81]
Видео [37]
Новости [131]
Юмор [9]
Видео:исполком [0]
ПОИСК ДЕТЕЙ [3]
ВЫБОРЫ 2012 [17]
ПОИСК ДЕТЕЙ

Помощь сайту
Друзья сайта

ДРІДУ НАДУ

Вакансии в сфере производства

Добавить в


My site is worth $13.02 Million.
How much is yours worth?

СТАТИСТИКА
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Кто on-line? Кто нас сегодня посетил
Главная » Статьи » Новости

Холера - небезпека поруч
Холера – найдавніша кишкова інфекція людини, що завдає величезної шкоди суспільному здоров’ю і приводить до значних економічних збитків.

Збудник холери – холерний вібріон має вид вигнутої палички у виді коми, дуже рухливий, швидко розмножується в лужному середовищі при температурі 37 градусів і має виражену патогенність. Холерний вібріон не стійкий хімічним і фізичним факторам, досить швидко, протягом декількох хвилин гине в присутності деззасобів і при кип’ятінні – миттєво, може зберігатися в чистій річковій воді і навіть у льоді до 5 місяців, у кип’яченій воді – до 24 днів, у морській воді – до 60 днів і більше, у вигрібних ямах – до 3 місяців, у ґрунті – кілька місяців. Збудник добре зберігається на верхньому та нижньому одязі, на предметах побуту.

Найбільшу небезпеку у відношенні поширення холери має молоко, інфіковане вібріонами холери, а також вода водопроводів, шпар і відкритих водоймищ. Спостерігається виживання холерних вібріонів у відкритих водоймах, особливо забруднених каналізаційними водами до кількох місяців. Холерний вібріон добре зберігається в продуктах харчування, особливо в низькосортній рибі, молюсках і ракоподібних, на овочах, фруктах до 20 діб, у молочних продуктах, салатах – кілька тижнів.

Зараження продуктів харчування може мати місце при порушенні санітарного режиму їхнього виробництва, збереження і транспортування.

Механізм передачі збудника холери людині, як і при інших кишкових інфекціях, полягає в проникненні в шлунково-кишковий тракт із зараженою водою чи продуктами. Зараження здорової людини від хворого може відбуватися через об’єкти зовнішнього середовища і при недотриманні особистої гігієни.

Захворюваність на холеру має виражену літньо-осінню сезонність.

Перші ознаки захворювання виявляються через 2 – 3 дні, у крайньому випадку через 6 днів, після інфікування і починаються гостро, в основному вночі, з поносу до 20 – 30 разів на добу (водянисті, у вигляді рисового відвару), а потім приєднується багаторазова рясна блювота і, у зв’язку з цим, велика втрата рідини. Відмічається порушення серцево-судинної і центрально-нервової систем, різке падіння тиску, що проводить до летального наслідку.
Профілактичні заходи спрямовані на санітарну охорону джерел водопостачання, недопущення забруднення їх каналізаційними стічними водами, на своєчасне видалення та знезараження нечистот, попередження завезення продуктів, особливо рибних, без відповідних якісних посвідчень із країн ендемічних по холері. Щоб запобігти захворюванню на холеру потрібно не купувати вироби з риби домашнього приготування у приватних осіб, копчення, соління і не проводити їхню обробку самим без достатнього досвіду. Бажано пити воду тільки кип’ячену, або бутильовану, перед вживанням овочі і фрукти, особливо куплені на ринку, ретельно мити, купатися у відкритих водоймах, дозволених до використання і дотримуватись правил особистої гігієни.

Пам’ятайте, що хворобу легше попередити, чим її лікувати!

В.о. завідувача ВСП "Першотравенський міськрайонний відділ лабораторних досліджень" ДУ "ДОЛЦ ДСЕСУ" Сливченко В.М.
Категория: Новости | Добавил: tvn1966 (13.07.2015)
Просмотров: 177
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мини-профиль
Привет: Гость

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!
Логин:
Пароль:
Погода
БЕЗОПАСНОСТЬ
ДЕРЖАВНІ СВЯТА
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наш аквариум
Поиск
Баннер
Copyright © 2017 Сайт створено у системі uCoz