Середа, 23.08.2017, 18:43
Першотравенск 
Главная | Новости сайта | Регистрация | Вход
Меню сайта
Категории раздела
Новости города [81]
Видео [37]
Новости [131]
Юмор [9]
Видео:исполком [0]
ПОИСК ДЕТЕЙ [3]
ВЫБОРЫ 2012 [17]
ПОИСК ДЕТЕЙ

Помощь сайту
Друзья сайта

ДРІДУ НАДУ

Вакансии в сфере производства

Добавить в


My site is worth $13.02 Million.
How much is yours worth?

СТАТИСТИКА
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Кто on-line? Кто нас сегодня посетил
Главная » Статьи » Новости

Основні правила профілактики гострих кишкових інфекцій
Щорічно в літній період відзначається сезонний підйом захворюваності гострими кишковими інфекціями. Саме в цей період створюються сприятливі умови для життєдіяльності мікроорганізмів, активізації шляхів і факторів передачі інфекцій. За 5 місяців 2015 року в нашому місті на кишкові інфекції перехворіло 38 осіб. Збудники кишкових інфекцій мають високу стійкість у зовнішньому середовищі. Всі вони добре розмножуються в багатьох харчових продуктах. Протягом 1-2 тижнів можуть зберігати життєздатність на сирих овочах і фруктах. Але найбільш небезпечними в плані інфікування є молоко і молочні продукти, яйця, які служать прекрасним живильним середовищем для бактерій. При недотриманні правил товарного сусідства можливо мікробне обсіменіння гастрономічних, кулінарних і готових до вживання продуктів. Як показує опитування хворих, зараження більшою мірою пов'язане з недостатньою санітарною культурою населення, вживанням в їжу м'ясних, молочних продуктів і яєць, придбаних у приватних осіб з порушенням термінів реалізації і зберігання. Для запобігання захворювання необхідно знати і дотримуватися елементарних правил: - не купувати продукти у місцях, не призначених для торгівлі (на автотрасах, у дворах житлових кварталів, тощо) і у осіб, які торгують не сертифікованою продукцією і без відмітки про проходження обов'язкового медичного огляду в особистих медичних книжках; - звертати увагу при придбанні швидкопсувної продукції на термін її реалізації; - не купувати підгнилі ягоди і фрукти в цілях економії, так як життєздатні бактерії знаходяться не тільки на поверхні, але і всередині продукту; - не купувати баштанні культури (кавуни, дині) в розрізаному вигляді, так як мікроби з поверхні легко переносяться і розмножуються в соковитій м'якоті; - ретельно мити овочі та фрукти під струменем проточної питної води (в тому числі і банани) перед вживанням в їжу; - виключити тривале зберігання готових страв, які піддаються термічній обробці перед вживанням (заливні, холодці, салати, вінегрети); - суворо дотримуватися роздільну переробку сирих і варених продуктів в домашніх умовах (використовуйте окремі розділкові дошки і ножі); - продукти для дітей молодшого віку купувати щодня свіжі і готувати їжу тільки на один прийом; - не вживати сиру воду з водопроводу, колодязів, домашніх свердловин; - використовувати для пиття здебільшого кип'ячену, бутильовану та доочищену воду; - дотримуватися правил особистої гігієни (мийте руки з милом перед приготуванням і вживанням їжі, перед годуванням немовлят, після відвідування громадських місць, автотранспорту, туалету). Пам’ятайте, запобігти кишковим інфекціям значно легше, ніж їх лікувати. Н.В.Третинко В.о. завідувача ВСП «Першотравенський міськрайонний відділ лабораторних досліджень ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»
Категория: Новости | Добавил: tvn1966 (12.06.2015)
Просмотров: 205
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мини-профиль
Привет: Гость

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!
Логин:
Пароль:
Погода
БЕЗОПАСНОСТЬ
ДЕРЖАВНІ СВЯТА
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наш аквариум
Поиск
Баннер
Copyright © 2017 Сайт створено у системі uCoz